Forgotten Paths

Session 6 : The Necromancer

Act I : The Forgotten King

Hammer 21, Kingsholm’s Ancient Ruins
1374 DR, Year Of The Lighting Storms

Οι σύντοφοι φτάνουν σε έναν διάδρομο, που έχει τέσσερις κρύπτες, εντοιχισμένες στην δεξιά πλευρά του. Μπροστά από την κάθε μια, δεσπόζει ένα μαρμάρινο άγαλμα. Το πρώτο είναι το άγαλμα μιας μάγισσας, που ψυθιρίζει κάτι στο ραβδί της. Δίπλα, ένας νάνος ιερέας προτάσσει το σύμβολο του Moradin. Το τρίτο και τέταρτο άγαλμα, απεικονίζουν δύο πανομοιότυπα ξωτικά. Το ένα τεντώνει με ένα βέλος την χορδή του τόξου του και το άλλο κραδαίνει στα δυό του χέρια ένα σπαθί και ένα στιλέτο. Απέναντί τους υπάρχει μιά καμάρα, με μαρμάρινα σκαλοπάτια που οδηγούν σε ένα μικρό δωμάτιο. Το μόνο που υπάρχει εδώ είναι το άγαλμα ενός γέρου με τεράστεια γενειάδα που φτάνει μέχρι το πάτωμα. Στα χέρια του κρατάει ανοιχτό ένα πέτρινο βιβλίο. Πάνω στο άγαλμα έχει σκαρφαλώσει ένας ποντικόμορφο ανθρωποειδές και κοιτώντας το βιβλίο αγανακτισμένο φωνάζει :

“Έλα διαολεμένε ! Πες μου, πες πες πες μου το μυστικό σου !”

d7c954bfab69f273b3fe8df345a86d21.jpg

Όταν αντιλαμβάνεται ότι κάποιος μπαίνει στο δωμάτιο, μεταμορφώνεται σε αρουραίο και τρυπώνει σε μια σχισμή στον τοίχο. Στις κρύπτες παρά τις αντιρρήσεις του νάνου, ο Carga και η Onore ανοίγουν ένα τάφο και βέπουν μέσα αρχαία κόκκαλα. Ο Bayaz αποκρυπτoγραφεί την μαγική γραφή του βιβλίου, το οποίο λέει στην γλώσσα των Δράκων :

“Two as one can win the day
The one with two shows the way
Brave the blade to break the seal
Twist the knife it will reveal.”

To χαφλινγκ στρίβει το στιλέτο που κρατάει το τέταρτο άγαλμα και ένα κομμάτι του τοίχου στο μικρό δωμάτιο παραμερίζει, αποκαλύπτοντας το άγαλμα μια ιέρειας που τείνει δοτικά τα χέρια την μπροστά. Ένας πάπυρος κυλάει στο πάτωμα του δωματιου, πέφτωντας από μια στοίβα μαγικών αντικειμένων, που υπάρχουν στην βάση του αγάλματος. Ο πάπυρος γράφει :

“We who rest, still long to serve
If you seek the same, take our goods and be blessed
If greed moved this stone and not a true heart
may our curse find you
wherever you are.”

Εκείνη την στιγμή ο Carga και η Onore νιώθουν ένα κάψιμο στον σβέρκο τους και αντιλαμβάνονται ότι έχουν σημαδευτεί, με το σύμβολο ενός άσπρου και ενος μάυρου δράκου σε κύκλο. Η συντροφιά παίρνει τα αρχαία μαγικά όπλα και προχωράει βαθύτερα στην γή. Ο βάρβαρος ανοίγει μια βαριά δίφυλλη πόρτα και φανερώνει μια μεγάλη αίθουσα με πολλά πέτρινα φέρετρα. Ανάμεσά τους υπάρχουν αγάλματα ιπποτών που έχουν τα σπαθιά τους θηκαρωμένα και με τις ασπίδες τους στηριγμένες στο έδαφος στέκουν σαν παρατηρητές. Τους τοίχους κοσμεί μια συνεχόμενη τοιχογραφία, μιας τιτάνειας μάχης μεταξύ τριών βασιλειάδων και των στρατών ανθρώπων , Ορκ και Σκοτεινών Ξωτικών. Στο κέντρο είναι χτισμένος ένας μπρούντζινος δράκος που χύνει νερό από το στόμα του σε ένα συντριβάνι ολόγυρά του. Μπροστά του μια ποντικόμορφη φιγούρα, με μαύρη πανοπλία και άμφια με το σύμβολο του Bane, ψέλνει μια προσευχή, ενώ έχει το στιλέτο του στο λαιμό μιας γυνναίκας. Στα δεξιά, ένας αλυσοδεμένος άντρας φωνάζει με λυγμούς :

“Όχι ! Σε παρακαλώ μην το κάνεις ! Σε ικετεύω !”

Μερικά μέτρα μπροστά τους, ένα πάνοπλο Hobogoblin στέκεται σαν προστάτης, ενώ απέθαντοι σηκώνονται αργά δίπλα του σχηματίζοντας έναν κλοιό προστασίας. Ένας αρουραίος φέυγει από τον όμμο του σκοτεινού κληρικού και τρυπώνει σε ενα τοίχο, ενώ ο κληρικός κόβει τον λαιμό της γυνναίκας και τοποθετεί μια μαύρη πέτρα στο στόμα της. Εκείνη, με άδειο βλέμμα σηκώνεται και ενώνεται με τους άλλους νεκροζώντανους. Οι σύντροφοι μόλις που καταφέρνουν να αποκρούσουν την απόκοσμη αυτή δύναμη, σκοτώνοντας τον κληρικό, στον οποίον βρισκουν ένα συμβόλαιο, ανάμεσα στην εκκλησία του Bane, με την υπογραφή Krootad και τους Zhentarim, με την υπογραφή Xeron. Ο άντρας είναι ο Morgan Yuirling και πριν πορολάβει να θρηνήσει την δύσμοιρη γυνναίκα του, αρπάζει ένα τσεκούρι και κατευθύνεται βαθύτερα στα ερρήπεια για να σώσει την κόρη του, από τον άντρα με τα κίτρινα μάτια. Χωρίς δευτερη σκέψη και καμία αντιρρηση ο Borrin οδηγεί την συντροφιά ξωπίσω του, ορκισμένος να βοηθήσει τον γιό του φίλου του.

The_Necromancer.jpg

CHARACTERCLASSXP AWARDSTOTAL XP POINTS 
Bayaz Wiz2+ 950 xp (2700/3000)
BorrinFtr2+ 1100 xp (2950/3000)
Carga Brb2+ 1050 xp (2900/3000)
Onore Rog2+ 1050 xp (2795/3000)

Comments

whozyourdm

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.