Forgotten Paths

Session 3 : Walking Dead

Act I : The Forgotten King

Hammer 20, Kingsholm’s Graveyard
1374 DR, Year Of The Lighting Storms

Το πρωί η συντροφιά, πριν ξεκινήσει την αποστολή, επισκέφτηκε την αγορά της πόλης για εφόδια. Αγόρασαν κάποια προστατευτικά αντικείμενα από το μαγαζί “The Alchemyst” του εκκεντρικού γνώμου Nathan Midwitten. Εκεί, ο Bayaz παρατήρησε ένα σύμβολο στο δαχτυλίδι του γνώμου, μια άρπα μέσα σε ένα μισοφέγγαρο, αλλά δεν μπορεσε να θυμηθεί που το έχει ξαναδεί. Ρωτώντας τους περαστικούς της αγοράς, μάθαινουν ότι ολόκληρο το Kingsholm έχει χτιστεί πάνω στα ερρήπεια ενός αρχαίου βασιλείου, ξεχασμένου πια, όπως ξεχασμένο είναι και το όνομα του αρχαίου βασιλιά. Το μόνο που έχει μείνει απο τότε, είναι ένα μεγαλεπιβολο πέτρινο άγαλμα του βασιλια, στους λοφους βόρεια του νεκροταφείου. Πολλοί χωρικοί πιστέυουν ότι το άγαλμα, τους προστάτευε μέχρι πρόσφατα, αλλά με τις εξαφανίσεις και με τα λυσσασμένα ζώα του δάσους αυτό έχει αλλάξει. Στην άκρη της πόλης, βοήθούν τον ηλικιωμένο κληρικό του Lathander, Hergon Hilltopple, σε καποιες βαριες δουλειές. Εκείνος τους καλεί στο ξωκλήσι δίνοντας τους την ευλογία του θεού του φωτός και μοιράζεται την ιστορία του μαζί τους. Πριν μερικες βδομάδες ήταν περιπλανώμενος και σταμάτησε στην πόλη να ξαποστάσει. Ο τότε κληρικός της πόλης είχε μολις πεθάνει και στο ξωκλήσι ειχε μείνει ο νεαρός μαθητευόμενός του, ο οποίος ζήτησε από τον περιπλανώμενο γέροντα, να λειτουργήσει προσωρινά. Εκέινος δέχτηκε, αλλά μετά από μερικές μέρες ο νεαρός έγινε άφαντος και ο γέροντας ξέμεινε σε αυτή την πόλη. Έξω από την πόλη η Mia τους οδήγεί μέχρι το νεκροταφείο και τους αφήνει συμβουλέυοντας τους, να μην περιπλανηθούν στο δάσος, γιατί τις τελευταίες μέρες έχουν συγκεντρωθεί εκεί πολλά αγρίμια .

cemetery.PNG

Ο Carga ακολουθεί ίχνη τα οποια οδηγούν σε ένα μαυσωλείο στην βόρεια πλευρά του νεκροταφείου. Ο Borrin αντιλαμβάνεται κάτι παράξενο στα πέτρινα κατασκευάσματα. Κάποια από αυτά είναι σχετικά πρόσφατα, ενώ κάποια άλλα είναι εκατοντάδων χρόνων. Στην είσοδο του μαυσωλείου ορθώνονται δυο πέτρινα αγάλματα, ενός ιππότη και ενός προσκυνητή. Στα σκαλοπάτια πίσω τους, κείτωνται σε μια λίμνη αίματος, τα αψυχα κορμιά, των δύο φρουρών του Kingsholm. Ο ημίαιμος βρίσκει σημάδια από δαγκωματιες στους νεκρούς, όμως ο θάνατός τους προήλθε από λεπίδες. Μια λωρίδα αίματος στο πάτωμα δηλώνει πως οι φρουροί σύρθηκαν ή τους έσυραν, προς την έξοδο του μαυσωλείου. Στον εσωτερικό χωρο, υπάρχει ενας βωμός του Kelemvor στο κέντρο και σαρκοφάγοι περιμετρικά, στους τοίχους. Το πάτωμα είναι γεμάτο αίματα και πατημασιές προς όλες τις κατευθύνσεις. Στην απέναντι σιδερένια πόρτα, υπάρχει μια αρμαδιά κλειδιά. Πίσω από την πόρτα, τα σκαλοπάτια κατεβαίνουν σε μία κατακόμβη που χρησιμοποιείται ως οστεοφυλάκιο. Στην δεξιά πλευρά της σκάλας, ορθώνεται το άγαλμα ενος επουράνιου φύλακα, με τα φτερά του ανοιχτά να κραδαίνει το ακόντιό του. Πολλές κρύπτες είναι σπασμένες και στο πάτωμα κείτωνται κομμάτια τοιχου και πέτρας ανάμεσα σε κόκκαλα και αψυχα κορμιά. Καθώς η συντροφιά διασχίζει την στοά, σαρκες και κόκκαλα απέθαντων χωρικών, ακόμα και του νεκρού κληρικού του Lathander, σηκώνoνται και προσπαθούν να τους αρπάξουν με το απόκοσμο άγγιγμά τους.

Walking_Dead.jpg

CHARACTERCLASSXP AWARDSTOTAL XP POINTS 
Bayaz Wiz1+ 350 xp (900/1000)
BorrinFtr1+ 350 xp (900/1000)
Carga Brb1+ 350 xp (900/1000)
Onore Rog1+ 350 xp (900/1000)

Comments

whozyourdm

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.