Forgotten Paths

Session 17 : Run To The Hills

Act III : Sons Of Gruums

Ches 10, Moonseas, Village Glutenburg
1374 DR, Year Of The Lighting Storms

Οι εξαγριωμένοι χωρικοί πλησιάζουν απειλητικά τον Borrin, όμως ο νάνος με πονηριά, βγάζει τον πανδοχέα ψέυτη και τους μπερδέυει, καταφέρνοντας να ξεφύγει από την σύσκολη κατασταση. Συναντάει την Onore, τον Oathen, την Elbereth και τον Jyas και μαζί κατευθύνονται προς την Alindra που έχει σκαρφαλώσει σε ένα δέντρο στο δάσος λίγο έξω από το Glutenburg.Εκεί μακρυά από τα βλέμματα των οργισμένων χωρικών, αποφασίζουν να χωριστούν, η Onore θα προσπαθήσει ξανά να μπεί κρυφά στην φυλακή, και οι υπόλοιποι θα δημιουργήσουν αντιπερισπασμό, προσπαθώντας να φυγαδεύσουν τον Carga, πριν εκτελεστεί η ποινή του.

Η καμπάνα ηχεί για πρώτη φορά.

Ο ήχος από το καμπαναριό ξυπνάει τον Bayaz, στο διπλανό κελί του βαρβάρου. Μπροστά ο captain της φρουράς, του ανακοινώνει ότι στο τρίτο χτύπο της καμπάνας ο βάρβαρος θα χάσει την ζωή του και τότε με ένα χρηματικό αντίτιμο ο μάγος θα απελευθερωθεί. Ο Bayaz παρατηρεί τον Carga, ο οποίος μοιάζει να μην αντιλαμβάνεται τίποτα γύρω του και σχεδόν να κοιμάται όρθιος.

Η καμπάνα χτυπάει δεύτερη φορά.

Οι φρουροί οδηγούν τον αλυσοδεμένο βάρβαρο, προς το κέντρο της πλατείας ανάμεσα στον όχλο που φτυνει, φωνάζει και πετάει τρόφιμα προς τον μελλοθάνατο. Φτάνουν στο βάθρο και τοποθετούν τον λαιμό του Carga σε ένα κούτσουρο. Ο δήμιος υψώνει τον πέλεκύ του και ετοιμάζεται να δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Ένα βέλος εκτοξεύεται από το τόξο του κρυμένου ξωτικού και προσγειώνεται στα πόδια του δήμιου. Δημιουργείται αναστάτωση, κάποιοι φρουροίφτιάχνουν κλοιό γύρω από το βάθρο ενώ κάποιοι άλλοι κατευθύνονται προς το τα δέντρα απ όπου ήρθε το βέλος. Βρίσκουν τον Borrin και τον Oathen, οι οποίοι τους πείθουν ότι είδαν κίνηση λίγο βορειότερα, σε μιά προσπάθεια να τους αποπροσανατολίσουν. Οι φρουροί τους ζητάνε να τους ακολουθήσουν και όλοι μπαίνουν βαθύτερα στο δάσος. Ταυτόχρονα, η Onore έχει δυεισδήσει στην φυλακή και μαζί με τον Bayaz έχουν αναισθητοποιήσει τον φύλακα και έχουν ανακτήσει κάποια από τα πράματα του Carga και το ορκίσιο κλειδί, το σπαθί του αρχαίου βασιλειά όμως είναι άφαντο.

Η καμπάνα αντηχεί γιά τρίτη φορά.

640x357_18127_Orc_Shaman_2d_fantasy_orcs_shaman_dungeons_and_dragons_picture_image_digital_art.jpg

Ο δήμιος ετοιμάζεται ξανά, να χωρίσει το κεφάλι από του όμμους του Carga, όταν μιά έκρηξη συγκλονίζει το χωριό και ο αχυρώνας τυλίγεται στις φλόγες, ενώ τα ουρλιαχτά του φλεγόμενου αλογατάρη, ανατριχιάζουν τον κόσμο που κινεί να σβήσει τις φωτιές. Σε μιά γωνιά, στις σκιές ο Jyas καθαρίζει τις παλάμες του, που μαυρίσανε από την δημιουργία της πύρινης σφαίρας, που προκάλεσε την καταστροφή. Βούκινα και τύμπανα ακούγονται από τα δέντρα και σύντομα το χωριό πλημμυρίζει από Orcs και Worgs, που σφαζουν, λεηλατούν και καίνε. Ο αρχηγός τους, ένα καμπουριασμένο, κουκουλοφόρο γκρίζο Orc, ύπταται πάνω από την πλατεία και εξαπολύει πύρινες σφαίρες και ακτινες φωτιάς. Η φρουροί προβάλουν μικρή αντίσταση αλλά μέχρι να υποκύψουν στην δύναμη του εχθρού, δίνουν τον χρόνο σε κάποιους να δραπετεύσουν. Οι συντροφιά, ενώ η πλάστιγγα στην μάχη γέρνει εναντίον τους, δραπετεύουν με μία άμαξα, αφήνοντας πίσω τον βάρβαρο και το φλεγόμενο Glutenburg, στο μένος της Ορδής.

burning-village-game-the-witcher-3-wild-hunt-1920x1080.jpg

CHARACTERCLASSXP AWARDSTOTAL XP POINTS 
Alindra Rng6+ 2500 xp (15400/21000)(Level Up!)
Bayaz Wiz6+ 2500 xp (16050/21000) (Level Up!)
BorrinFtr6+ 2500 xp (16200/21000)(Level Up!)
Carga Brb3/Ftr2 -(12360/15000)(Missed Session)
OathenFtr5+ 2500 xp(13600/15000) 
Onore Rog6+ 2500 xp (15000/21000) (Level Up!)
Elbereth Clr5 + 2500 xp(11150/15000)(Level Up!)
Jyas wiz5+ 2500 xp (13600/15000)

Comments

telika to kapsame to xorio

Session 17 : Run To The Hills
 

Κάποια πράματα που παρατήρησα εκ των υστέρων :

1. BAYAZ :
Όταν πετάς με Fly, δεν χρειάζεται να ρίξεις concentration. Για να πέσεις ενώ πετάς, πρέπει ή να γίνει dispel το spell ή να λήξει η διάρκεια του spell.
(αν δεν έκανα αυτό το λάθος πιθανότατα θα πέθαινε ο Bayaz.)

2. JYAS:
To invisibility, δεν έχει Will Save! Δεν μπορεί δηάδή κάποιος να σε δεί όταν γίνεσαι αόρατος. Ο μόνος τρόπος να σε καταλάβει, είναι τα conditions, δηλαδη θόρυβος, οσμή πατημασιές κτλ.
(Αντί για will ο αντίπαλος έπρεπε να ρίξει spot, που απ ότι είδα ήταν περίπου η ίδια πιθανότητα να σε καταλάβει, οπότε δεν θα άλλαζε την έκβαση).

3. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ :
Παιδιά διαβάζετε τα spell και τις ιδιότητές σας γιατί δεν είμαι το game engine της Blizzard και ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τέτοια λαθάκια είναι να τα εντοπίζεται εκείνη την στιγμή !

Session 17 : Run To The Hills
whozyourdm

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.