Forgotten Paths

Session 15 : The Root Of All Evil

Act II : Roots Of Darkness

Alturiak 06, Star Elf Ruins
1374 DR, Year Of The Lighting Storms

Βαθιά στα ερήπεια των αρχαίων star elves, εκεί που το taint έχει πνίξει τα δέντρα του Yuirwood, σε ένα μολυσμένο grotto, η συντροφιά ανακαλύπτει έναν δρυίδη να πραγματοποιεί την ανίερη τελετή του, πάνω σε ένα λόφο. Δύο τεράστια μολυσμένα δέντρα γέρνουν τον κορμό τους και τα κλαδιά τους δημιουργούν μιά προστατευτική ασπίδα γύρω από τον δρυίδη, ενώ πράσινες φλόγες υψώνονται μπροστά του με κάθε λέξη της ψαλμωδίας του. Στις δύο άκρες του χώρου, πάνω σε πέτρινους βωμούς καίνε δύο γαλαζοπράσινες μαγικές φωτιές. Μπροστά από τον κάθε βωμό στέκονται σαν φύλακες, μερικά λυσσασμένα αγρίμια. Πίσω από τα μαύρα δέντρα και μέσα από την μολυσμένη γή, ξεπετάγονται δεκάδες διαστρεβλωμένα δεντροειδή πλάσματα και ορμάνε προς την συντροφιά.

tree_monsters.jpg

H Alindra εκτοξεύει τα βέλη της, και ο λύκος στης, η Luna κομματιάζει τα τέρατα, ο Bayaz διπλασιάζει το μέγεθος του Carga και ο βάρβαρος βουτάει με οργή τους εχθρούς, ο Borrin με το νανίσιο τσεκούρι του αποδεκατίζει τα πλάσματα που τον πλησιάζουν, ο Oathen, η Elbereth, o Jyas σηκώνουν τα όπλα τους και ορμάνε στην μάχη. Η Onore παρατηρεί, στον κορμό ενός δέντρου που δεν έχει υποταχθεί ολοκληρωτικά στο Taint, ένα σύμβολο που μοιάζει με περίγραμμα κουκουναριού. Σκαρφαλώνει στον Βάρβαρο, πηδάει πάνω από τις γραμμές του εχθρού και ακουμπαέι το μαγικό της κουκουνάρι στο σημάδι. Μιά γαλάζια λάμψη διαλύει την μαύρη ουσία από το δέντρο και μπορστά της εμφανίζεται ημίγυμνο ένα πλάσμα, με ολόμαυρα μάτια που θυμίζει ξωτικό, όμως όμοιό του δεν έχει ξαναδεί ποτέ.

Το δάσος ζήτησε την βοήθειά σου και εσύ απάντησες στο κάλεσμα. Σε ευχαριστούμε.

λέει με ηχηρή φωνή και μπήγει τα χέρια του στην γή. Γύρω του λουλούδια ανθίζουν και φυτά φυτρώνουν, καθώς το taint σταδιακά υποχωρεί.

Druid2.jpg

Η μάχη συνεχίζεται και ο Carga σβήνει την πρώτη γαλάζια φλόγα, αποδυναμώνοντας την ασπίδα του δρυίδη. Πρίν, όμως προλάβει να σβήσει την δεύτερη, η ψαλμωδία παύει και για μια στιγμή σιωπή απλώνεται σε όλόκληρο τον χώρο. Το δέρμα του δρυίδη γίνεται φωλίδες, από την πλάτη του τινάζονται φτερά και μιά μεγάλη ουρά σπάει από μέσα την ασπίδα που τον προστάτευε και η μορφή του αλλάζει σε έναν πράσινο δράκο.. Τινάζει τα φτερά του και πετάει πάνω από τον λόφο. Βγάζει μιά κραυγή και εξαπολύει ένα όξινο σύνεφο, προς του ήρωες μπροστά του. Κάποιοι πληγώνονται βαριά, όμως η μολυσμένη ανάσα του δράκου, μπαίνει βαθιά στα πνευμόνια της Elbereth, καίγοντας την και πέφτει στο χώμα, νεκρή.

ArticleTH_Events.jpg

Βέλη, σπαθιά, τσεκούρια και γητειές καταφέρνουν τελικά να ρίξουν τον δράκο. Πάνω του, έφερε μιά πράσινη δρακόπετρα και ένα γράμμα, από τον Xeron, τον Zhentarim μάγο, προς τον Belak, δρυίδη του Cult Of The Dragon, που υποσχόταν να αποκαλύψει την τοποθεσία της πράσινης δρακόπετρας στον δρυίδη, άν σε αντάλλαγμα μόλυνε τα ζώα στο Kingsholm. Η συντροφιά δένει το κορμί της Elbereth στην ράχη της Luna και ολύκος τρέχει προς τον ναό του Correllon στο Relkath’s Foot. Οι υπόλοιποι, έχοντας μόνο μιά ισχνή ελπίδα για την ζωή της Elbereth, παίρνουν τον δρόμο του γυρισμού.

Το δάσος γιατρέυτηκε, αλλά οι πληγές που άφησε σε κάποιους, είναι πολύ βαθιές . . .

Session 15 XP Awards and Treasures

Alindra (Rng5) : + 1800 xp (12250/15000)
Bayaz (Wiz5) : + 1800 xp (13000/15000)
- Green Dragonstone, Belak’s Letter
Borrin (Ftr5) : + 1800 xp (12910/15000)
Carga (Brb3/Ftr2) : + 1800 xp (11845/15000)
Oathen (Ftr4): + 1925 xp (10700/10000)
Onore (Rog5) : + 1875 xp (11970/15000)
- Amulet Of Natural Armor + 1
Elbereth (Clr4): + 1900 xp (10975/10000) But suddently . . . DIED!
Jyas (wiz4): + 1950 xp (10650/10000)

LEVEL UP
Oathen (Ftr5):
Jyas (Wiz5):

Comments

May the Mistra give us power!

Session 15 : The Root Of All Evil
whozyourdm

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.