Forgotten Paths

Session 1 : Wanderers

Prologue

Hammer 18, Shadowdale
1374 DR, Year Of The Lighting Storms

Ο Bayaz έχει στην κατοχή του ένα αρχαίο artifact, μια Λευκή Δρακόπετρα και έχει βαλθεί να ξεκλειδώσει τα μυστικά της. Η έρευνά του τον οδηγεί στα βάθη του Aglarond, στα ξωτικά του δάσους του Yuirwood, το οποίο βρίσκεται μίλια μακρυά από το Shadowdale. Υπάρχουν φήμες για ένα παλιό portal στην πόλη του Kingsholm, που συνδέει τις δύο περιοχές. Στον δρόμο του προς την πόλη, σε ένα πέτρινο γεφύρι συναντάει τρείς χωρικούς που προσπαθούν να πάρουν ένα κασελάκι από το γαϊδούρι μιας ηλικιωμένης. Οι χωρικοί ισχυρίζονται ότι η γριά, είναι μάγισσα και έκλεψε το χρυσάφι από το χωριό τους, ενώ η γυναίκα, ισχυρίζεται ότι το χρυσάφι είναι η περιουσία του πεθαμένου άντρα της και οι χωρικοί θέλουν να την ληστέψουν. O μάγος πιστεύει την ιστορία της γυναίκας και συγκρούεται με τους χωρικούς. Αφού σκοτώνει τους δύο και αφήνει τον τρίτο να το σκάσει, αποφασίζει να ακολουθήσει κρυφά την γυναίκα . Εκείνη αντιλαμβάνεται ότι την παρακολουθεί και μέσα από μιά έντονη κουβέντα, ο Bayaz συνειδητοποιεί ότι η ηλικιωμένη, κατέχει την δύναμη να χειρίζεται τον ιστό της μαγείας. Πρίν τα λόγια γίνουν γητειές, χωρίζουν οι δρόμοι τους και ο μάγος κατευθύνεται προς την πόλη του Kingsholm.

bridges-fantasy-1330x745-wallpaper-1616589.jpg

Πριν μερικές βδομάδες ένα γράμμα έφτασε στα χέρια του Borrin που τον στεναχώρησε βαθιά. Ένας σύντροφός του από τα παλιά, ο Gunar Yurling, έφυγε από την ζωή λόγω γερατειών. Αυτή είναι η μοίρα των ανθρώπων. Γρήγορα ζουν, γρήγορα γερνούν και πεθαίνουν. Την τελευταία φορά που τον είδε, ο Gunar του είχε δωρίσει μια μαγική νανίσια πίπα. Ξεκίνησε λοιπόν το μακρύ ταξίδι από την Mithril Hall προς το Shadowdale, για να αποδώσει φόρο τιμής στον παλιό του φίλο. Και το πιο κατάλληλο δώρο για το τελευταίο ταξίδι του φίλου του βρίσκεται σε μια βουνοκορφή βόρεια της γενέτειράς του, του Kingsholm. Ένας πολύτιμος λίθος, το “Δάκρυ του Χειμώνα”. Φτάνει στην κορυφή ο Borrin και βρίσκει την πέτρα, όμως μα τα άσπρα γένια του Moradin, γύρω της ένα πτηνό έχει χτίσει την τεράστια φωλιά του και μέσα της υπάρχουν καμια ντουζίνα ιριδίζοντα αυγά στο μέγεθος κράνους, έτοιμα να σπάσουν. Μόλις αρπάζει τον πολύτιμο λίθο από την φωλιά, αντιλαμβάνεται μια μεγάλη σκιά να τον καλύπτει. Σηκώνοντας τα μάτια του βλέπει να πετάει ένας τεράστιος καφετής αετός και να κρώζει σαν δαιμονισμένος. Πριν ο αετός πέσει στον γκρεμό από το τσεκούρι του , ο νάνος προλαβαίνει να δεί ένα σημάδι χαραγμένο στην ράχη του πτηνού. Το σύμβολο μοιάζει με ένα τρίγωνο μέσα σε ένα κύκλο. Αφήνοντας πίσω του τα ραγισμένα αυγά, ο νάνος ξεκινάει την κατάβαση του βουνού .

1200x729_12271_Glitterdelve_2d_fantasy_landscape_mountains_picture_image_digital_art.jpg

Η τελευταία “δουλειά” της Onore δεν πήγε καθόλου καλά και την άφησε σχεδόν άφραγκη, αν εξαιρέσει κανείς το μπρούτζινο κουκουνάρι. Ενώ δεν της αρέσει καθόλου να περιφέρεται σε μέρη, που όπως λέει ο πρώην συνεργάτης της Jack “Τα πράματα είναι λίγο ψόφια”, αναγκάστηκε να τρυπώσει σε αυτήν την εγκαταλελειμμένη κρύπτη, ψάχνοντας για χρυσό. Η ώρα πέρασε και η απελπισία της μεγάλωσε, αφού δεν βρήκε τίποτα παραπάνω από σκόνη και κόκαλα. Ξαφνικά ακούγονται χτυπήματα μέσα από τον τοίχο και τα τούβλα σιγά σιγά πέφτουν. Μέσα από την σκοτεινή τρύπα ξεπροβάλλουν δύο Kobold ανιχνευτές. Η Onore αιφνιδιάζει και εξοντώνει τα δύο ερπετοειδή, όμως οι θόρυβοι που ακούγονταν από την στοά, δεν της επιτρέπουν να “παρατείνει” την διαμονή της στον τύμβο και τρέχει προς την έξοδο .

kobolds.jpg

Ο ημίαιμος κατάφερε να βρεί δουλειά ώς φύλακας σε ένα εμπορικό καραβάνι, που μεταφέρει αγαθά ώς το Kingsholm. Ο αρχηγός του καραβανιού, Saimon Souls, θα τον πληρώσει 20 gp για να τους παρέχει ασφάλεια, αρκεί να έχει διαρκώς κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του. Ενα βράδυ πρίν φτάσουν στο Kingsholm, το καραβάνι έχει σταματήσει για να ξεκουραστούν τα άλογα. Όλα φαίνονται ήρεμα και ο Carga έχει χαθεί στις αναμνήσεις που του φέρνει το σκουριασμένο κλειδί του, μέχρι την στιγμή που αντιλαμβάνεται κίνηση από την χαράδρα στην δεξιά μεριά του καραβανιού. Πλησιάζοντας, βλέπει πέντε goblins να αρπάζουν χρυσάφι και εμπορεύματα από την τελευταία άμαξα και να τα “φυγαδεύουν” προς την χαράδρα. Ορμώντας στους κλέφτες, πετσοκόβει τα goblins διασώζοντας ένα κομμάτι της περιουσίας των εμπόρων, λαμβάνοντας έτσι και τις ευχαριστίες του Saimon Souls.

goblins.png

CHARACTERCLASSXP AWARDSTOTAL XP POINTS 
Bayaz Wiz1+ 300xp(300/1000)
BorrinFtr1+ 300xp(300/1000)
Carga Brb1+ 300xp(300/1000)
Onore Rog1+ 300xp(300/1000)

Comments

whozyourdm

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.