Elbereth Dardelia Vobiscum

Cleric of Correllon Larethian

Description:
Bio:

Οι άγριοι λυκάνθρωποι του Yuirwood αποτελούσαν για πολλά χρόνια ένα αγκάθι για τους κάτοικους τόσο του δάσους όσο και των ανθρώπων της Aglarond. Δημιουργούσαν πάντα προβλήματα στα ξωτικά της περιοχής, ξεκλήριζαν στους άτυχους ταξιδιώτες που τύχαινε να περάσουν κοντά από τα λημέρια τους αλλά και απέτρεπαν τους μελετητές της ιστορίας των Star Elves να ανακαλύψουν οποιοδήποτε στοιχείο για τον πολιτισμό τους. Γι’ αυτό ο άρχοντας της Aglarond ζήτησε από τους Άρχοντες του Yuirwood, μια επίλεκτη ομάδα Elves και Half-elves που εργαζόντουσαν για να κρατήσουν το αρχαίο Yuirwood ελεύθερο από την επιρροή του κακού, να αναλάβουν δράση. Σε αυτή τους την αποστολή είχαν τη βοήθεια μιας High-Elf ιέρειας της Selune η οποία ανήκε στο τάγμα των Silverstar, μία ειδική ομάδα priest, πολέμιοι των ακολούθων της θεάς Shar, που έχουν ως στόχο να φέρουν την αρμονία ανάμεσα στους λυκάνθρωπους και τις υπόλοιπες φυλές όταν αυτό είναι εφικτό. Δυστυχώς η άγρια φύση των λυκανθρώπων της περιοχής δεν επέτρεψε οποιαδήποτε διπλωματική λύση και μην έχοντας τη δυνατότητα να λύσουν την κατάρα αναπόφευκτα η διαμάχη ξέσπασε. Μετά από πολλαπλές μάχες που κόστισαν αρκετές ζωές και από τις δύο πλευρές οι λυκάνθρωποι αποδυναμωμένοι και με τους αριθμούς τους πλέον αρκετά μειωμένους αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν βαθιά μέσα στα ερείπια των Star Elves.
Μετά την εξάλειψη της μεγαλύτερης απειλής των λυκανθρώπων η ιέρεια της Selune παρέμεινε για λίγο καιρό στο Relkath’s Foot όπου και ήρθε πιο κοντά με έναν High Elf Ranger από τους Άρχοντες του Yuirwood . Από αυτή την ένωση γεννήθηκε ένα κορίτσι με το όνομα Elbereth. Όμως οι ιερείς των Silverstar δεν είναι προορισμένοι να μένουν για πολύ καιρό σε ένα μέρος και λίγο καιρό μετά τη γέννηση της κόρης της, έχοντας λάβει ένα όραμα από τη θεά Selune, εγκατέλειψε την οικογένειά της και γύρισε πίσω στην αποστολή της στη μάχη εναντίον των ακόλουθων της Shar. Το βάρος της ανατροφής της Elbereth έπεσε στον πατέρα της ο οποίος πληγωμένος από τη φυγή της συντρόφου του μεγάλωσε την κόρη του με μεγάλη αυστηρότητα και έχοντας από αυτή μεγάλες απαιτήσεις.
Στην τρυφερή ηλικία των 50 χρόνων (8 ανθρώπινα έτη) η Elbereth μένει μόνη της όταν ο πατέρας της χάνει τη ζωή του σε μία μάχη με τους λυκάνθρωπους. Πλέον ορφανή και μην έχοντας ιδέα για την μητέρα της, αναλαμβάνει την ανατροφή της η Highpriestess Methitva Lelianis η οποία τη δέχεται ως μαθητευόμενή της στο ναό του Corellon Larethian. Τα επόμενα 60 χρόνια η Elbereth τα περνάει κλεισμένη στον εαυτό της, μελετώντας ασταμάτητα τους δερματόδετους τόμους του ναού καθώς και ό,τι βιβλίο πέφτει στα χέρια της, εκτελώντας ταυτόχρονα τα χρέη της στον ναό ως μαθητευόμενη ιέρεια και βρίσκοντας παρηγοριά στις συνεχείς προσευχές της για καθοδήγηση, οι οποίες όμως μένουν αναπάντητες. Η ίδια δεν απογοητεύεται αλλά παραμένει διχασμένη ανάμεσα στην ευγνωμοσύνη που νιώθει για την Methitva και το αίσθημα της υποχρέωσής της να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της. Ο διχασμός της την ακολουθεί μέχρι την ημέρα της ενηλικίωσής της. Εκείνο το βράδυ που θα έκλεινε τα 110 χρόνια είδε ένα όνειρο που θα άλλαζε τον τρόπο που έβλεπε τον κόσμο για πάντα.
Έχοντας πλέον βρει την απάντηση στις προσευχές της η Elbereth αποφασίσει να ακολουθήσει τον δρόμο της ιέρειας του Corellon. Παίρνει το όνομα Vobiscum, που σημαίνει «ο Κύριος μαζί σου» και κατατάσσεται ως προστάτιδα του δάσους του Yuirwood, όπου μαζί με τους συντρόφους της την Alindra, την Selin, τον Damascus και τον Nimble προστάτευαν το δάσος από εξωτερικές και εσωτερικές απειλές. Η ομάδα ήταν αγαπημένη και παρόλες τις δυσκολίες, τα χαμόγελά τους και η αγάπη τους για αυτό που προσέφεραν στο δάσος, τους γέμιζε ολόψυχα. Όμως ήρθε η στιγμή που όλα άλλαξαν.
Από ένα λάθος του Nimble, μια μέρα, τους οδήγησε στα απαγορευμένα ερείπια των Star Elves, εκεί όπου έχουν το λημέρι τους οι Λυκάνθρωποι. Από την μάχη με τους καταραμένους όλοι βρέθηκαν κοντά στον θάνατο και υποχώρησαν, αφήνοντας πίσω την Selin.
Οι κατηγορίες έπεσαν πάνω στον Σάτυρο και για να γλυτώσει από την οργή του Damascus, χάθηκε στο δάσος. Ο Damascus, από την θλίψη του αυτοεξορίστηκε από το Relkath’s Foot. Χάνοντας για άλλη μια φορά ένα αγαπημένο πρόσωπο η Elbereth νιώθει αβοήθητη όμως δεν έχασε ποτέ την ελπίδα της, πιστεύοντας ότι η Selin δεν πέθανε, αλλά έγινε μία από τους καταραμένους.
Πρόσφατα η Alindra βρήκε ένα artifact που μπορεί να ανατρέψει κατάρες, το Tree of Sylvanas, κάτι που η Elbereth το λαμβάνει ως σημάδι. Μαζί με την Alindra λαμβάνει εντολή από τη Methitva, να ασχοληθούν και με ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί την κοινωνία των ξωτικών. Η αποστολή τους είναι να ανακαλύψουν την πηγή των black roots, που φυτρώνουν τον τελευταίο μήνα στο Yuirwood. Η έρευνά τους, τις οδήγησε στα ερείπια των Star Elves, για μια ακόμα φορά. Γνωρίζοντας πλέον πόσο επικίνδυνο είναι αυτό το μέρος, επιστρέφουν πίσω στο Relkath’s Foot για ενισχύσεις.

760012-bigthumbnail.jpg

Elbereth Dardelia Vobiscum

Forgotten Paths Elbereth